Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
31.03.2016.

U Domu Vojske održan koncert „Muzika slovenske duše“




U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije večeras je održan koncert „Muzika slovenske duše“ u izvođenju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i soliste na klaviru Nenada Ivovića.

Na repertoaru su bile kompozicije dvojice slovenskih kompozitora: koncert za klavir broj 2 ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova i simfonija češkog kompozitora Antonjina Dvoržaka „Iz novog sveta“. Na kraju večeri Nenad Ivović odsvirao je bis posvećen profesorki Neveni Popović, koja ga je izvela na put uspeha.

Nenad Ivović je uspešni mladi pijanista. Klavir svira od pete godine, a već sa dvadeset je završio osnovne studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti. Još kao učenik pokazao je izuzetan talenat i osvojio niz prvih nagrada na prestižnim takmičenjima, a jedan od najvećih uspeha je plasman u polufinale takmičenja~ „Jeunesse musicale“~ marta 2014. godine.

Večerašnji koncert samo je jedan u nizu redovnih koncerata iz ciklusa „Odabrali smo za vas“, koje ansambl „Binički“ priređuje za  ljubitelje klasične muzike.