Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.03.2016.

Министар одбране примио амбасадора Италије



Министар одбране примио амбасадора ИталијеМинистар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Италије Ђузепе Манцо сагласили су се на данашњем састанку да сарадња две земље у области одбране прати свеукупне билатералне односе који су стабилни и традиционално пријатељски.

Круну сарадње чини досадашње заједничко учешће у мултинационалним операцијама, посебно ангажман у мисији УН у Либану. Позитивна искуства, стечено поверење и чврсте везе са терена су најбоља основа за разматрање даљих заједничких активности, оценили су саговорници.

Министар Ђорђевић рекао је да су подршка и разумевање Италије у периоду отварања поглавља у преговорима са ЕУ веома значајни и корисни. Он се, такође, захвалио на професионалном ангажовању припадника оружаних снага Италије у оквиру КФОР-а.

Министар одбране упознао је амбасадора Италије са приоритетним активностима у оквиру сарадње са Европском унијом у области одбране. Саговорници су оценили да се ангажовањем припадника МО и ВС у мултинационалним операцијама под окриљем ЕУ обезбеђује повољан утицај на укупан процес евроинтеграција Србије.