Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
03.06.2014.

Министар Гашић координира активностима на отклањању последица поплава у Обреновцу



Ministar Gasic koordinira aktivnostima na otkanjanju posledica poplava u ObrenovcuПосле јутрошње одлуке Владе Републике Србије да министар одбране Братислав Гашић координира свим активностима на отклањању последица поплава и пружању помоћи грађанима у Обреновцу, министар је у том граду председавао првом састанку проширеног Штаба за ванредну ситуацију коме су присуствовали државни секретар Зоран Ђорђевић, заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић, градоначелник Београда Синиша Мали и други чланови тог тела.

Представљајући усаглашене активности министар Гашић је за вечерас најавио почетак акције чији је циљ завршетак свих послова који Штаб чекају у Обреновцу.

- Већ од сутра ујутро преко сто шлепера биће на улицама града, а грађанима ће у изношењу и утовару смећа помагати хиљаду војника Pripadnici Vojske Srbije saniraju posledice od poplava u ObrenovcuВојске Србије - истакао је министар одбране и додао да ће Штабом заједнички командовати генерал Живковић и командант Жандармерије Миленко Божовић.

Министар Гашић је додао да су даљи кораци договорени и са градоначелником Београда Синишом Малим те да очекује да до петка увече Обреновац буде великим делом спреман да прими своје грађане назад.

- Војска Србије ће поставити две велике пољске болнице, на свим прилазима граду биће стациониране ветеринарске службе, уз дезинфикационе блокаде, а укључићемо и све АБХО ресурсе којима располажемо, како би што пре била извршена асанација и дезинфекција терена- најавио је министар одбране.

На данашњој седници Владе Србије закључено је да ће Гашић, у име извршне власти, руководити активностима на обезбеђивању животних услова у Обреновцу, пружању помоћи грађанима и организацијама који су претрпели штете, као и у отклањању последица поплава.