Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.02.2014.

Додељене медаље припадницима Министарства одбране и Војске Србије



Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић уручио је данас у име председника Републике Србије Томислава Николића 63 златне и сребрне медаље за ревносну службу припадницима Министарства одбране и Војске Србије на свечаној церемонији у Великој ратној сали старог Генералштаба.

Честитајући награђенима, министар Родић је изразио уверење да је у животу сваког појединца добијање таквог одликовања догађај који остаје трајно у сећању.

- Желим да вам честитам, и као министар одбране и као грађанин Србије, и да вам се захвалим што сте свој посао радили са максималном посвећеношћу и љубављу– истакао је министар Родић, додајући да као што се снага тима мери снагом сваког појединца, тако и сваки припадник система одбране својим резултатима утиче на способност свог тима, а то су Министарство одбране и Војска Србије, чинећи да оружане снаге буду поуздан ослонац за све наше грађане.

Према његовим речима, одликовања која су данас добили припадници Министарства одбране и Војске Србије, само су део признања која заслужују за изузетне резултате које су постигли током службе, али да су свакако један од важнијих обележја државног идентитета.

- Држава Србија тиме показује да види и цени ваше људске вредности, адекватно их вреднује, негујући војничку част, ваш рад и ваше залагање. Ових дана сам чуо слоган „Када је тешко- наша војска!“ и у тих неколико речи стало је оно што грађани осећају и мисле о Војсци Србије – нагласио је министар одбране.

Он је истакао да је Војска Србије међу првима учинила много на спасавању и пружању помоћи својим грађанима и да таква дела не могу остати непримећена и невреднована.

- Данас су са нама они који у себи носе једну од највећих вредности, а то је лична част, а ви сте овога пута репрезенти војничке части у држави Србији – поручио је министар Родић одликованим припадницима система одбране, подсећајући да Војска Србије изнова потврђује своју традицију, али се истовремено труди да буде равноправан партнер како колегама у региону, тако и у другим земљама у којима наши припадници обављају војничке дужности.

Министар Родић је, такође, изразио уверење да ће одликовани припадници наставити да одговорно извршавају своје задатке, а да ће остали припадници следити њихов пример у времену које долази.

Златне и сребрне медаље за ревносну службу су државна одличја, која се доделјују за заслуге и изузетне резултате постигнуте у обављању дужности и задатака у областима одбране и безбедности.

Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије са члановима колегијума, као и чланови колегијума министра одбране.