Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.12.2013.

Посета министра одбране Републике Молдавије



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић састао се данас са министром одбране Републике Молдавије Виталием Маринуцом.

Министри су потписали Споразум о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије, чиме је створен правни оквир за будуће активности у областима од обостраног интереса.

Истакнута је заинтересованост да се у наредном периоду предузму неопходне мере за развијање билатералне војне сарадње и јачање партнерских и пријатељских односа. Изражена је захвалност за одлуку Молдавије да у оквиру италијанског контигента КФОР-а ангажује 41 војника.

Молдавској делегацији ће током дводневне посете бити представљени капацитети Војне академије, Медицинског факултета Војномедицинске академије и Центра за мировне операције. Разговараће се о нашим искуства на путу европских интеграција, у области реформе система одбране и израде стратегијских докумената.

Осим састанака у Министарству одбране и Војсци Србије предвиђени су састанци у Народној скупштини и Министарству спољних послова Републике Србије.