Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
24.10.2013.

Састанак министра одбране са делегацијом Министарства националне одбране Анголе



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић разговарао је данас са делегацијом Министарства националне одбране Републике Анголе, коју је предводио државни секретар за материјалне ресурсе и инфраструктуру генерал Салвиано де Жесус Секеира.

Истакнуто је да пријатељски односи Србије и Анголе представљају одличну основу за интензивирање укупне билатералне сарадње и развој стратешког партнерства. Република Србија посебно цени принципијелну подршку Анголе о питању Косова и Метохије и очувању суверенитета и територијалног интегритета земље.

Споразум о сарадњи у области одбране, који је прошле године потврдила Народна скупштина Републике Србије, омогућава даљи развој сарадње двеју земаља. Закључено је да су кључне области за развој војноекономска, војнообразовна и војномедицинска сарадња.

«Министарство одбране, испред Владе Републике Србије, подржава наступ српских фирми у Анголи, који би били ангажовани на изградњи војне болнице и фабрике лекова у Луанди и реконструкцији аеродрома у Лубангу», рекао је министар Родић.

Најављено је да ће Министарство одбране, у току следеће године, отворити Изасланство одбране Републике Србије у Луанди.

Делегација Анголе је у посети нашој земљи ради одржавања Првог заседања Заједничког српско-анголског комитета за сарадњу у области одбране.