Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.08.2013.

Додељени кључеви станова припадницима система одбране



У насељу „Степа Степановић“, у објектима 2Г, 2Д и 2Ђ, данас је додељено 54 кључа новоизграђених станова за припаднике система одбране. Кључеве је доделио начелник Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране пуковник Милан Сладоје. Данашњом поделом кључева Министарство одбране наставља реализацију пројекта „Степа Степановић“, заједно с Грађевинском дирекцијом Србије, а до сада је усељено 348 станова од уговорена 723.

Пуковник Жељко Обрадовић из Управе војне полиције Генералштаба Војске Србије чекао је стан 23 године. Радио је и живео у Панчеву, Подгорици, Загребу и Сарајеву. Ожењен је и има три ћерке.

- Од свих чланова моје породице најсрећнија је супруга. Стан је трособан и покушаћемо да се распоредимо јер, знате, за велику породицу стан је увек мали. Али нема везе, биће све добро, рекао је пуковник Обрадовић.

Потпуковник Зоран Рашковић, запослен у Управи за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе, добио је трособан стан после 22 године активне службе у систему одбране.

- После низа година подстанарског живота, дошао је и тај дуго жељени дан. Супруга, син, ћерка и ја ћемо лако опремити стан, јер је свако већ изабрао своју собу, рекао је потпуковник Рашковић, док је његова супруга додала да су деца данас најсрећнија, јер су једва дочекали да имају свој простор.

На територији некадашње касарне „Војвода Степа Степановић“, на 42 хектара површине, гради се пословно-стамбени комплекс који обухвата 4.616 станова, 156 локала, 1.430 гаражних и 3.300 отворених паркинг места.