Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
17.02.2012.

"Дани српске кухиње" у ресторанима ВУ "Дедиње"



Поводом обележавања Дана државности, од 13. до 18. фебруара, у ресторанима Војне установе "Дедиње" – у Дому војске, у хотелу „Бристол“, ресторану „Кнежев лад“ и ресторану у Штросмајеровој улици у Земуну, одржавају се „Дани српске кухиње“.

Грађани и припадници система одбране искористили су богату понуду традиционалних српских специјалитета спремљених на „војнички начин“, уз поштовање традиционалних рецептура и стандарда, и уживали у српској трпези и музици тамбурашког оркестра.

- Манифестацију "Дани српске кухиње" организујемо први пут ове године поводом Дана државности и намеравамо да постане традиционална. Госте на улазу дочекују девојка и младић, обучени у српску ношњу, са послужењем – погача, со и кувана ракија - а на "српском столу" су специјалитети које гости сами узимају и све то за 400 динара – истиче директор Војне установе "Дедиње" потпуковник Дејан Мрљеш.

Ових дана најпосећенији је био ресторан у Дому војске где је, према речима управника Чеда Кисића, често било све пуно, тако да су добро урадили они који су телефоном резервисали сто.

- Поред повољне цене ручка, и пића смо понудили по повољнијим ценама, од 100 динара за сокове, пиво и жестока домаћа пића, до 2.000 динара за флашу доброг вина – каже управник Кисић. – После ове манифестације ми ћемо гостима сваког дана понудити ручак за 350 динара, а на менију је чорба, главно јело, салата, хлеб и колач.

Највећа посета била је на Дан заљубљених када су бројни парови дошли да у војним ресторанима уживају у свом празнику и, као и други гости, нису се разочарали.

- Гостима смо припремили и лепо аранжирали заиста разноврсна јела, од говеђе и свињске пршуте, разних сирева и кајмака, чварака, гибанице, пихтија, до јагњеће чорбе, сарме, куваног купуса, пасуља, свињског и јагњећег печења и торти и колача као посластица – набраја главни кувар у Дому војске, Боривоје Ристић.

Ручак траје од 13 до 17 часова у пријатним амбијентима са музиком, па ако нисте до сада, остају вам петак и субота да уживате у "Данима српске кухиње" у ресторанима ВУ "Дедиње".