Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
17.02.2012.

"Dani srpske kuhinje" u restoranima VU "Dedinje"



Povodom obeležavanja Dana državnosti, od 13. do 18. februara, u restoranima Vojne ustanove "Dedinje" – u Domu vojske, u hotelu „Bristol“, restoranu „Knežev lad“ i restoranu u Štrosmajerovoj ulici u Zemunu, održavaju se „Dani srpske kuhinje“.

Građani i pripadnici sistema odbrane iskoristili su bogatu ponudu tradicionalnih srpskih specijaliteta spremljenih na „vojnički način“, uz poštovanje tradicionalnih receptura i standarda, i uživali u srpskoj trpezi i muzici tamburaškog orkestra.

- Manifestaciju "Dani srpske kuhinje" organizujemo prvi put ove godine povodom Dana državnosti i nameravamo da postane tradicionalna. Goste na ulazu dočekuju devojka i mladić, obučeni u srpsku nošnju, sa posluženjem – pogača, so i kuvana rakija - a na "srpskom stolu" su specijaliteti koje gosti sami uzimaju i sve to za 400 dinara – ističe direktor Vojne ustanove "Dedinje" potpukovnik Dejan Mrlješ.

Ovih dana najposećeniji je bio restoran u Domu vojske gde je, prema rečima upravnika Čeda Kisića, često bilo sve puno, tako da su dobro uradili oni koji su telefonom rezervisali sto.

- Pored povoljne cene ručka, i pića smo ponudili po povoljnijim cenama, od 100 dinara za sokove, pivo i žestoka domaća pića, do 2.000 dinara za flašu dobrog vina – kaže upravnik Kisić. – Posle ove manifestacije mi ćemo gostima svakog dana ponuditi ručak za 350 dinara, a na meniju je čorba, glavno jelo, salata, hleb i kolač.

Najveća poseta bila je na Dan zaljubljenih kada su brojni parovi došli da u vojnim restoranima uživaju u svom prazniku i, kao i drugi gosti, nisu se razočarali.

- Gostima smo pripremili i lepo aranžirali zaista raznovrsna jela, od goveđe i svinjske pršute, raznih sireva i kajmaka, čvaraka, gibanice, pihtija, do jagnjeće čorbe, sarme, kuvanog kupusa, pasulja, svinjskog i jagnjećeg pečenja i torti i kolača kao poslastica – nabraja glavni kuvar u Domu vojske, Borivoje Ristić.

Ručak traje od 13 do 17 časova u prijatnim ambijentima sa muzikom, pa ako niste do sada, ostaju vam petak i subota da uživate u "Danima srpske kuhinje" u restoranima VU "Dedinje".