"Dani srpske kuhinje" u restoranima VU "Dedinje"
Povodom obeležavanja Dana državnosti, od 13. do 18. februara, u restoranima Vojne ustanove "Dedinje" – u Domu vojske, u hotelu „Bristol“, restoranu „Knežev lad“ i restoranu u Štrosmajerovoj ulici u Zemunu, održavaju se „Dani srpske kuhinje“.
Građani i pripadnici sistema odbrane iskoristili su bogatu ponudu tradicionalnih srpskih specijaliteta spremljenih na „vojnički način“, uz poštovanje tradicionalnih receptura i standarda, i uživali u srpskoj trpezi i muzici tamburaškog orkestra.
- Manifestaciju "Dani srpske kuhinje" organizujemo prvi put ove godine povodom Dana državnosti i nameravamo da postane tradicionalna. Goste na ulazu dočekuju devojka i mladić, obučeni u srpsku nošnju, sa posluženjem – pogača, so i kuvana rakija - a na "srpskom stolu" su specijaliteti koje gosti sami uzimaju i sve to za 400 dinara – ističe direktor Vojne ustanove "Dedinje" potpukovnik Dejan Mrlješ.
Ovih dana najposećeniji je bio restoran u Domu vojske gde je, prema rečima upravnika Čeda Kisića, često bilo sve puno, tako da su dobro uradili oni koji su telefonom rezervisali sto.
- Pored povoljne cene ručka, i pića smo ponudili po povoljnijim cenama, od 100 dinara za sokove, pivo i žestoka domaća pića, do 2.000 dinara za flašu dobrog vina – kaže upravnik Kisić. – Posle ove manifestacije mi ćemo gostima svakog dana ponuditi ručak za 350 dinara, a na meniju je čorba, glavno jelo, salata, hleb i kolač.
Najveća poseta bila je na Dan zaljubljenih kada su brojni parovi došli da u vojnim restoranima uživaju u svom prazniku i, kao i drugi gosti, nisu se razočarali.
- Gostima smo pripremili i lepo aranžirali zaista raznovrsna jela, od goveđe i svinjske pršute, raznih sireva i kajmaka, čvaraka, gibanice, pihtija, do jagnjeće čorbe, sarme, kuvanog kupusa, pasulja, svinjskog i jagnjećeg pečenja i torti i kolača kao poslastica – nabraja glavni kuvar u Domu vojske, Borivoje Ristić.
Ručak traje od 13 do 17 časova u prijatnim ambijentima sa muzikom, pa ako niste do sada, ostaju vam petak i subota da uživate u "Danima srpske kuhinje" u restoranima VU "Dedinje".
- O ministarstvu
- Nadležnosti
- Organizacijska šema
- Opis funkcija postavljenih lica
- Ministar i saradnici
- Ministar
- Državni sekretari
- Pomoćnici ministra
- Sekretar Ministarstva
- Osnovne unutrašnje jedinice
- Sektor za politiku odbrane
- Sektor za ljudske resurse
- Sektor za materijalne resurse
- Sektor za budžet i finansije
- Posebne unutrašnje jedinice
- Sekretarijat
- Kabinet ministra
- Vojno pravobranilaštvo
- Organi uprave u sastavu MO
- Inspektorat odbrane
- Vojnoobaveštajna agencija
- Vojnobezbednosna agencija
- Samostalne uprave
- Uprava za odnose sa javnošću
- Uprava za vojno zdravstvo
- Visokoškolska ustanova
- Univerzitet odbrane
- Uže unutrašnje jedinice
- Generalni inspektor službi
- Odsek za internu reviziju
- Vojska Srbije
- Dokumenta
- Propisi
- Zakoni
- Pravilnici
- Službeni vojni list
- Odluke
- Javne rasprave
- Strategije
- Strategija nacionalne bezbednosti
- Strategija odbrane
- Bela knjiga odbrane
- Koncept totalne odbrane - sažetak
- Srednjoročni plan Ministarstva odbrane
- Informator o radu
- Informator
- Pregled sredstava
- Planovi o javnim nabavkama
- Podaci o javnim nabavkama
- Budžet
- Realizacija budžeta
- Podaci o reviziji budžeta
- Podaci o dodatnim izvorima
- Ostalo
- Akcioni planovi
- Izgradnja integriteta
- Usluge
- Sport
- Arhiva
- Kontakti