Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
03.02.2012.

Војска помаже грађанима



Стотину припадника Гарде и Команде за обуку данас чисте снег са улица Београда. Гардисти Војске Србије у рашчишћавању снега на правцима Ужичка - Теодора Драјзера - Незнаног Јунака - Црнотравска - Краљице Ане - Михајла Аврамовића - Булевар Краља Александра и Кнеза Милоша - Бирчанинова - Ресавска - Немањина, као и око Дома војске. Припадници Командног батаљона Команде за обуку ангажовани су на чишћењу снега око Војномедицинске академије.

Трећа бригада Копнене војске данас у јутарњим часовима укључила се у чишћење снега у Нишу. Припадници ове бригаде, са три инжињеријске машине, данас су рашчишћавали снег са саобраћајница у кругу Градске болнице и са нишког булевара који води према Нишкој бањи.

У Прокупљу, припадници 310. инжињеријског батаљона са једном инжињеријском машином, ангажовани су на чишћењу путног правца који води од Белог Камена према Житном потоку и селу Дубову.

У току сутрашњег дана још две инжињеријске машине 3. бригаде биће упућене у општине Куршумлија и Блаце. Машине које сутра стижу у ове општине погодне су за рад у градским условима.

Већ четири дана припадници 3. бригаде чисте снег са некатегорисаних путева ка завејаним селима и засеоцима у општини Бабушница. До сада је очишћено око 9 километара путева ка засеоцима Камбелевци и Нашушковица.

Припадници ове бригаде раније су се ангажовали на чишћењу снега у општини Црна Трава, где су очистили око 37 километара пута.

Припадници Центра за обуку Копнене војске из Пожаревца од 28. јануара ангажовани су на чишћењу снежних наноса са путева у општини Ивањица. Два дозера, један дозер у селу Кушићи, а други у селу Братљево очистила су око 30 километара пута. Данас, припадници ове јединице чисте снег око Градске болнице „Воја Дулић“ у Пожаревцу.