Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.12.2022.

Примопредаја дужности шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас примопредаји дужности шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду.

Италијански бригадни генерал Ђампјеро Романо преузео је дужност шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду од италијанског бригадног генерала Антонела Занитија.

Обраћајући се присутнима, командант Команде здружених снага НАТО у Напуљу адмирал Стјуарт Манч, истакао је да НАТО поштује војну неутралност Србије и нагласио да је партнерство са нашом земљом континуирано и све снажније. Он је додао да Србија и НАТО настављају да одржавају сарадњу и имају дугу историју заједничког рада на јачању мира и стабилности у региону. Манч је поручио да ће Србија и НАТО наставити да раде како тај мир не би био угрожен.

Свечаној церемонији присуствовали су и потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, командант КФОР-а генерал-мајор Анђело Ристућа, као и представници дипломатског и војно-дипломатског кора.