Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
20.12.2022.

Primopredaja dužnosti šefa NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas primopredaji dužnosti šefa NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu.

Italijanski brigadni general Đampjero Romano preuzeo je dužnost šefa NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu od italijanskog brigadnog generala Antonela Zanitija.

Obraćajući se prisutnima, komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart Manč, istakao je da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije i naglasio da je partnerstvo sa našom zemljom kontinuirano i sve snažnije. On je dodao da Srbija i NATO nastavljaju da održavaju saradnju i imaju dugu istoriju zajedničkog rada na jačanju mira i stabilnosti u regionu. Manč je poručio da će Srbija i NATO nastaviti da rade kako taj mir ne bi bio ugrožen.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komandant KFOR-a general-major Anđelo Ristuća, kao i predstavnici diplomatskog i vojno-diplomatskog kora.