Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.12.2022.

Министар Вучевић уручио кључеве од станова припадницима снага безбедности



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић уручио је данас кључеве новоизграђених станова припадницима снага безбедности у Крагујевцу у насељу Денино брдо.

Обраћајући се присутнима, министар Вучевић рекао је да Србија, поред свих мука које су је задесиле и притиска на нашу државу и на наш народ који живи у јужној покрајини, не престаје да се бави људима, поготово онима који се старају за безбедност државе.

- Ми као држава не можемо и не смемо престати да се бавимо и другим темама и да решавамо и друге ствари. А управо однос према људима који се старају и који чувају све грађане Србије, јесте један од приоритета Републике Србије и мора да буде - рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић је захвалио припадницима снага безбедности на свему што свакодневно раде како би заштитили наш народ.

- Ово је један коректан, фер однос државе према својим људима, према људима који чувају ову државу, који брину о свим њеним грађанима. И свима вам, без обзира из ког сектора безбедносних структура долазите, велико хвала. Велико хвала и вашим породицама и свима онима који су уопште укључени да чувају нашу отаџбину Србију - истакао је министар одбране.

Министар одбране је рекао и да када се решава овако важно животно питање као што је стамбено, то остаје у сећању до краја живота.

-Кажу да није битно оно што у животу доживите већ је само битно оно што памтите што сте доживели. Ја сам сигуран кад год решавате овако крупно питање у животу, а стамбено питање јесте једно од важнијих питања, то је нешто што остаје у памћењу и сећању свакога од нас, а тиме и вас и ваших породица - рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић честитао је и свима који су учествовали у реализацији овог пројекта у оквиру којег је само у Крагујевцу изграђено 972 стана. 

- То је победа Србије и на томе честитам и председнику Републике и Влади и свима који су били укључени, мислим да је то велик знак, тако да свима вама и из војске, из полиције, из Безбедносно-информативне агенције, из Министарства правде честитам. Да град Крагујевац, изгради и лепо обданиште и школу, све оно што треба да буде исто део овог дивног краја Крагујевца и да ви и ваше породице уживате овде. Честитам вам свима и живела Србија, нема предаје и нико нас неће победити и поразити - рекао је министар Вучевић.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић истакао је да му је задовољство што присуствује додели кључева од станова оним људима који су читав свој радни век посветили очувању државе у којој живе.

- До пре само десет година нико није могао ни да замисли да ћемо доћи у ситуацију, посебно људи који раде у службама безбедности, да по повлашћеним условима могу да реше своје стамбено питање. И тим више ово је важно, али и говори о томе колико и председник Републике Александар Вучић, али и Влада Републике Србије, посвећено раде на изградњи наше Србије, као једне озбиљне државе – рекао је градоначелник Крагујевца.

Међу онима који су данас добили кључеве од свог новог стана, након 16 година чекања, је и мајор Никола Луковић.

- Ово је изузетно значајно за мене зато што сам решио стамбено питање по сигурно најповољнијим условима на тржишту. Купио сам трособан стан и у њему ћу живети са супругом и двоје деце - рекао је мајор Луковић.