Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
19.09.2022.

Промоција добровољног служења војног рока са оружјем у оквиру манифестације Ауто-мото берзе



Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад промовисао је добровољно служење војног рока са оружјем и војностручно оспособљавање за резервне официре 17.и 18. септембра у оквиру манифестације Ауто-мото берзе на Новосадском сајму.

Сви посетиоци манифестације били су у могућности да се на штанду  Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад информишу о начину конкурисања за добровољно служење војног рока са оружјем, као и за војностручно оспособљавање за резервне официре, условима заснивања радног односа у својству професионалног војника Војске Србије, али и о начину конкурисања за школовање у Војној гимназији, Средњој стручној војној школи, Војној академији и Медицинском факултету Војномедицинске академије.

Заинтересовани грађани старости од 19 до 30 година, могу се пријавити за добровољно служење војног рока са оружјем преко надлежних центара Министарства одбране за локалну самоуправу, електронским путем преко портала е-управе, као и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.