Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
19.09.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem u okviru manifestacije Auto-moto berze



Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad promovisao je dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire 17.i 18. septembra u okviru manifestacije Auto-moto berze na Novosadskom sajmu.

Svi posetioci manifestacije bili su u mogućnosti da se na štandu  Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad informišu o načinu konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, uslovima zasnivanja radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije, ali i o načinu konkurisanja za školovanje u Vojnoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj vojnoj školi, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.

Zainteresovani građani starosti od 19 do 30 godina, mogu se prijaviti za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem preko nadležnih centara Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, elektronskim putem preko portala e-uprave, kao i na šalterima JP „Pošta Srbije”.