Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
06.07.2022.

Министар Стефановић: Буди војник, ти то можеш!



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве за добровољно служење војног рока. „Будите понос своје земље, дика своје породице и свог места, пријаве за септембарску генерацију су отворене! Буди војник, ти то можеш!”, поручио је министар Стефановић.

„Шта је то почасни поздрав, а шта значи оно громко и гласно “Мирно!”? Шта је калибар и како се изражава? То су само неке од занимљивих тема које смо у наставку серијала кратких спотова припремили за младе који воле своју војску и желе да сазнају више о њој”, навео је министар Стефановић, додајући да се све то, али и много више, може сазнати и научити и из прве руке - пријавом за добровољно служење војног рока.

Низ туторијала намењених младима и њиховом упознавању са војничком свакодневицом израдио је Војнофилмски центар „Застава филм“, а у оквиру ширег серијала који се емитује од октобра прошле године на сајту и друштвеним мрежама Министарства одбране и Војске Србије.   

Да подсетимо, у току је пријављивање за добровољно служење војног рока које траје до 31. августа ове године, а за који се могу пријавити младићи и девојке, који у овој години навршавају од 19 до 30 година. Пријаве је могуће поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима.

Детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања заинтересовани могу добити у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092