Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
06.07.2022.

Ministar Stefanović: Budi vojnik, ti to možeš!Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka. „Budite ponos svoje zemlje, dika svoje porodice i svog mesta, prijave za septembarsku generaciju su otvorene! Budi vojnik, ti to možeš!”, poručio je ministar Stefanović.

„Šta je to počasni pozdrav, a šta znači ono gromko i glasno “Mirno!”? Šta je kalibar i kako se izražava? To su samo neke od zanimljivih tema koje smo u nastavku serijala kratkih spotova pripremili za mlade koji vole svoju vojsku i žele da saznaju više o njoj”, naveo je ministar Stefanović, dodajući da se sve to, ali i mnogo više, može saznati i naučiti i iz prve ruke - prijavom za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Niz tutorijala namenjenih mladima i njihovom upoznavanju sa vojničkom svakodnevicom izradio je Vojnofilmski centar „Zastava film“, a u okviru šireg serijala koji se emituje od oktobra prošle godine na sajtu i društvenim mrežama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.   

Da podsetimo, u toku je prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka koje traje do 31. avgusta ove godine, a za koji se mogu prijaviti mladići i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina. Prijave je moguće podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja zainteresovani mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092