Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.06.2022.

Састанак министра Стефановића са потпредседником Екваторијалне Гвинеје Мангуеом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састаo сe данас са потпредседником Републике Екваторијалне Гвинеје задуженим за националну одбрану и државну безбедност Теодором Нгуема Обианг Мангуеом који борави у званичној посети Србији.

Током данашњег сусрета потписан је Споразум о сарадњи Србије и Екваторијалне Гвинеје у области одбране, који, како су оценили министар Стефановић и потпредседник Мангуе, представља добру основу за успостављање и развој сарадње и доприноси унапређењу свеукупних односа двеју земаља.

Министар је истакао да упркос географској удаљености наше две земље везују вишедеценијски пријатељски односи и захвалио се и овом приликом Екваторијалној Гвинеји на непризнавању такозваног Косова и принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Потпредседник Мангуе је истакао да Екваторијална Гвинеја сматра Србију важним партнером и да је опредељена за развој сарадње у свим значајним областима, од одбране преко пољопривреде и грађевинарства до образовања. Он се и овом приликом захвалио Србији на донацији вакцина против ковида.