Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.04.2022.

Министар Стефановић присуствовао свечаности поводом обележавања Дана полиције Републике Српске



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас Централној свечаности поводом обележавања Дана полиције и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Центру за обуку МУП-а Републике Српске у Залужанима крај Бањалуке. Он је, честитајући празник, поручио да полиција Републике Српске никада није бирала лак пут и да увек је била посвећена очувању мира, сигурности, слободе свог народа и борила се за њега.

Министар Стефановић честитао је овај значајан јубилеј председници Републике Српске Жељки Цвијановић, српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, председнику Владе Радовану Вишковићу, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Републике Српске.

- Полиција Републике Српске никад није бирала лак пут и увек је била посвећена очувању мира, очувању сигурности, слободе свог народа и борила се за њега. Многи од њих дали су и своје животе и данас треба да се сетимо и њих и чланова њихових породица – рекао је министар Стефановић.

Он је додао да је имао прилику и да упозна сјајне професионалце из редова полиције Републике Српске и да се ради о изузетним и посвећеним људима, који се боре свакога дана да људи који живе у Републици Српској живе безбедно, мирно и стабилно.

- Тај мир и стабилност јесу наша кључна порука данас у региону, рекао бих. Историјски убедљива победа председника Вучића јуче на изборима управо је та порука – да желимо да живимо у миру, да желимо да живимо у слози, да се боримо да економски јачамо како би имали могућност да наша деца живе боље свакога дана – рекао је министар Стефановић.

Министар Стефановић, у оквиру свечаности, присуствовао је тактичко-техничком збору опреме и средстава, као и показној вежби припадника специјалних полицијских снага. Данашња свечаност је била и прилика за обилазак радова на објектима нове полицијске академије.