Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
04.04.2022.

Ministar Stefanović prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana policije Republike Srpske



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas Centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana policije i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Centru za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima kraj Banjaluke. On je, čestitajući praznik, poručio da policija Republike Srpske nikada nije birala lak put i da uvek je bila posvećena očuvanju mira, sigurnosti, slobode svog naroda i borila se za njega.

Ministar Stefanović čestitao je ovaj značajan jubilej predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, predsedniku Vlade Radovanu Viškoviću, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

- Policija Republike Srpske nikad nije birala lak put i uvek je bila posvećena očuvanju mira, očuvanju sigurnosti, slobode svog naroda i borila se za njega. Mnogi od njih dali su i svoje živote i danas treba da se setimo i njih i članova njihovih porodica – rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da je imao priliku i da upozna sjajne profesionalce iz redova policije Republike Srpske i da se radi o izuzetnim i posvećenim ljudima, koji se bore svakoga dana da ljudi koji žive u Republici Srpskoj žive bezbedno, mirno i stabilno.

- Taj mir i stabilnost jesu naša ključna poruka danas u regionu, rekao bih. Istorijski ubedljiva pobeda predsednika Vučića juče na izborima upravo je ta poruka – da želimo da živimo u miru, da želimo da živimo u slozi, da se borimo da ekonomski jačamo kako bi imali mogućnost da naša deca žive bolje svakoga dana – rekao je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović, u okviru svečanosti, prisustvovao je taktičko-tehničkom zboru opreme i sredstava, kao i pokaznoj vežbi pripadnika specijalnih policijskih snaga. Današnja svečanost je bila i prilika za obilazak radova na objektima nove policijske akademije.