Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.12.2021.

Министар Стефановић са припадницима Гарде



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић последњи дан календарске године почео је рано јутрос доручком са припадницима Гарде Војске Србије. Министар је због посебног поштовања које гаји према овој јединици желео да на крају године сумира утиске са њеним припадницима и разговара о плановима за предстојећу.

У неформалном разговору са припадницима Гарде и војницима на добровољном служењу војног рока, који су у овој јединици, министар се интересовао колико су задовољни униформом, храном, али и шта сматрају да би требало променити у погледу услова рада.

- Нову годину дочекујемо значајно боље опремљени и са већим платама, а трудићемо се да, уколико нам финансије то дозволе, до краја 2022. године имамо и још једно повећање – рекао је министар одбране.

Пожелевши им срећну и успешну Нову годину, Стефановић је истакао да заиста цени рад и труд, који припадници Гарде, свакодневно улажу извршавајући мноштво задатака и представљајући Војску Србије на најбољи могући начин. Гардисти наше Војске и данашњи и сутрашњи дан провешће у униформама обављајући своје свакодневне задатке.