Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
16.11.2021.

Међународна сарадња у области планирања припрема за одбрану



Радна група Управе за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, коју је предводила пуковник Снежана Васић, боравила је у посети Мађарској.

Током посете, разговарано је о темама из области планирања припрема за одбрану, као и моделима обучавања цивилног становништва за потребе одбране, заштите и спасавања током ванредног и ратног стања.

Мађарска страна, том приликом, представила је свој концепт планирања припрема за одбрану земље, моделе обучавања, образовања и васпитања ученика основних и средњих школа за потребе одбране земље. Истакнута је потреба свеобухватног ангажовања свих субјеката у правовременим припремама за одбрану земље, пре свега са аспекта савремених безбедносних изазова, ризика и претњи.

Презентован је и рад Центра за одбрану града Будимпеште, широк спектар његових делатности као и улога у ванредним ситуацијама и ванредном стању. Предочена су и конкретна решења у вези са радном и материјалном обавезом када је реч о ангажовања људства, средстава и опреме током актуелних дешавања у условима пандемије.