Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.11.2021.

Састанак министра Стефановића са замеником министра националне одбране Грчке



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небоjша Стефановић састао се данас са замеником министра националне одбране Републике Грчке Никосом Хардалиасом, на маргинама Сајма наоружања и војне опреме „FEINDEF'21“ у Мадриду.

Стефановић је истакао на почетку састанка да две земље имају традиционално добре односe, те да му је посебно драго да се у пријатељској Шпанији сусреће са делегацијом пријатељске Грчке. Он је билатералну сарадњу Србије и Грчке у области одбране оценио као веома развијену, посебно у војно-војнoм и војнообразовном сегменту, истичући значај заједничких обука и вежби за јачање оперативних способности српске и грчке војске.

Стефановић и Хардалиас су се сагласили да је досадашња сарадња на високом нивоу, као и да постоји простор за њено даље унапређење, посебно у војнотехничкој области кроз сарадњу истраживачких института и одбрамбених индустрија.

Заменик министра националне одбране Републике Грчке истакао је да Грчка снажно подржава европске интеграције наше земље и да чврсто верује да је Србији место у Европској унији.  

Министар Стефановић се захвалио на подршци, подсећајући да је чланство у ЕУ основни спољнополитички циљ Србије. Он је, такође, упознао Хардалиаса и са актуелном ситуацијом у нашој јужној покрајини, истичући да привремене приштинске институције својим једностраним потезима континуирано угрожавају стабилност целог региона.

Хардалиас је министру Стефановићу пренео позив министра националне одбране за званичну посету Грчкој.