Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.07.2020.

Састанак са представницима Синдиката „Гвоздени пук“



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са представницима Синдиката „Гвоздени пук“.

Министар Вулин је, на почетку састанка, захвалио представницима тог синдиката на досадашњој плодотворној сарадњи, додајући да су указивањем на проблеме многе ствари промењене на боље када је реч о припадницима Министарства одбране и Војске Србије у претходном периоду.

Током данашњег сусрета, председник Синдиката „Гвоздени пук“ Љубиша Милошевић изразио захвалност министру одбране на досадашњој успешној сарадњи, наглашавајући да је у претходном периоду Министарство одбране имало слуха за решавање проблема на које је током сусрета са представницима тог синдиката било указивано и да су пронађена адекватна решења.

Разговори су се односили на статус и стандард припадника Министарства одбране и Војске Србије, а предочени су и проблеми са којима се официри, подофицири, професионални војници и цивилна лица сусрећу током своје професионалне службе.

Такође, посебно је било речи и о школовању и усавршавању, напредовању у служби и учешћу наших припадника у мултинационалним операцијама, као и о могућностима за превазилажење недостатака уочених у тим сегментима. Разговарано је о решавању стамбених питања путем станоградње за припаднике снага безебедности, као и о предностима које тај вид стамбеног збрињавања нуди. 

Посебан осврт током разговора био је посвећен и на актуелно ангажовање припадника Министарства одбране и Војске Србије у спречавању ширења вируса Ковид-19.

У завршном делу састанака, још једном је указано на значај континуитета сусрета и међусобног информисања, а све у циљу побољшања статуса и положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије.