Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.03.2020.

Министар Вулин у Војној болници у Новом Саду: Поносан сам на пензионисане лекаре који су се одазвали позиву своје војске




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Војну болницу у Новом Саду где се уверио у спремност те војноздравствене установе за пријем и лечење пацијената са акутним респираторним инфекцијама.

Током посете министар Вулин разговарао је са војним лекарима специјалистима у пензији, који су се одазвали позиву да током ванредног стања буду ангажовани у здравственим установама и својим знањем и искуством допринесу лечењу хоспитализованих пацијената.

- Поносан сам на пензионисане војне лекаре који су се одазвали позиву своје војске. Они су дошли да раде свој посао и да буду на услузи својој војсци и свом народу. Свако од њих даће свој максимални допринос у овој борби – поручио је министар Вулин и захвалио свима који су се одазвали да својим знањем и искуством помогну у борби против коронавируса.

- Војни лекари које смо позвали у резерву, а који су се одазвали на први позив своје војске и своје земље, помоћи ће управо таквим пацијентима и ја им много захваљујем због тога. Поносан сам на њих и као што видите,  једном војник – увек војник. То што су у пензији, ништа не значи – нагласио је министар Вулин.

Војска Србије мора да одговори бројним изазовима, отуда и припреме Војне болнице у Новом Саду и свих војноздравствених објеката, који би били у служби грађанима и у служби борбе против коронавируса, рекао је министар одбране Александар Вулин након данашњег обиласка Војне болнице у Новом Саду.
Како је истакао управник Војне болнице Нови Сад потпуковник др Драган Коруга, та војна установа је спремна за прихват и лечење пацијената са акутним респираторним инфекцијама.

- Сваки дан радимо, а обављамо и све задатке која нам налаже Управа за војно здравство – истакао је потпуковник др Коруга, додајући да је капацитет Војне болнице у Новом Саду око 100 кревета. Лекари Војне болнице ангажовани су и на збрињавању пацијената у прихватним центрима у Суботици и Новом Саду.

Специјалиста опште хирургије пуковник у пензији др Милорад Регодић одазвао се позиву Министарства одбране да буде ангажован током ванредног стања. Заједно са колегама из Војне болнице, међу којима су и хирурзи, интернисти, ОРЛ специјалисти и гастроентеролози, биће ангажован у складу с потребама и пружати помоћ пацијентима зараженим коронавирусом.

- Одазвали смо се позиву наше војске и државе и спремни смо за сваки задатак - изјавио је др Регодић.