Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.02.2020.

Састанак председника Вучића са представницима здравствених институција поводом превенције корона вируса




У Србији нема заражених корона вирусом и нема смртних случајева као последица тог вируса, рекао је председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић на данашњој конференцији за медије одржаној у згради Генералног секретаријата председника Републике, након састанка са представницима свих здравствених и других институција које учествују у превенцији корона вируса.
Састанку су присуствовали министар одбране Александар Вулин, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић, начелник Клинике за инфективне и тропске болести ВМА пуковник др Драган Микић и начелник Института за епидемиологију Сектора за превентивну медицину ВМА пуковник др Срђан Лазић.

Председник и врховни командант Војске Србије је на конференцији истакао да су на састанку договорене комплетне мере превенције и реакције у случају појаве корона вируса у Србији, које између осталог подразумевају и повећан број санитетских тимова на главним прелазима. Он је додао да смо припремили све наше објекте и установе за потенцијалне болеснике и да су војска и полиција спремни да додатно помогну уколико буде потребе.

Изазивање панике апсолутно је непотребно, поручио је председник Вучић и упутио молбу грађанима да не купују непотребно резерве намирница, већ да слушају савете здравствених стручњака о мерама превенције и заштите.

Руководство Србије изабрало је приступ који подразумева потпуну отвореност и апсолутно информисање грађана о свему, поручио је председник и врховни командант Војске Србије Вучић, напомињући да ће Министарство здравља на свом сајту свакодневно два пута дневно, у 8 и 18 часова, објављивати све информације у вези са корона вирусом.