Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
26.02.2020.

Sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima zdravstvenih institucija povodom prevencije korona virusa




U Srbiji nema zaraženih korona virusom i nema smrtnih slučajeva kao posledica tog virusa, rekao je predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije održanoj u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon sastanka sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u prevenciji korona virusa.
Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić, načelnik Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA pukovnik dr Dragan Mikić i načelnik Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA pukovnik dr Srđan Lazić.

Predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije je na konferenciji istakao da su na sastanku dogovorene kompletne mere prevencije i reakcije u slučaju pojave korona virusa u Srbiji, koje između ostalog podrazumevaju i povećan broj sanitetskih timova na glavnim prelazima. On je dodao da smo pripremili sve naše objekte i ustanove za potencijalne bolesnike i da su vojska i policija spremni da dodatno pomognu ukoliko bude potrebe.

Izazivanje panike apsolutno je nepotrebno, poručio je predsednik Vučić i uputio molbu građanima da ne kupuju nepotrebno rezerve namirnica, već da slušaju savete zdravstvenih stručnjaka o merama prevencije i zaštite.

Rukovodstvo Srbije izabralo je pristup koji podrazumeva potpunu otvorenost i apsolutno informisanje građana o svemu, poručio je predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Vučić, napominjući da će Ministarstvo zdravlja na svom sajtu svakodnevno dva puta dnevno, u 8 i 18 časova, objavljivati sve informacije u vezi sa korona virusom.