Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
07.01.2020.

Министар Вулин: Србија жели да сви Срби, где год живе, буду сигурни, мирни и заштићени




"У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, свима који празник Христовог рођења данас празнују честитам празник и желим да га проведу са својим породицама, да размишљају о својој Србији, буду мирни, срећни, задовољни, да живе у сигурној и стабилној земљи", изјавио је министар одбране Александар Вулин који је Божић провео са припадницима Војске Србије у бази Трмка у Копненој зони безбедности.
 
Министар одбране је истакао да данас, на велики празник треба да мислимо и на наше сународнике, на Србе на Косову и Метохији, на Србе у Републици Српској, у Хрватској, треба да мислимо на Србе у Црној Гори, на њихову борбу за право да верују у свог Бога, да обилазе своју цркву, говоре својим језиком, да пишу својим писмом.
 
"Како год се буду односили према Србима тако се односе и према Србији. Како се односе према нашој ћирилици и нашој цркви тако се односе и према сваком од нас. Држава Србија у ове празничне дане шаље поруку мира, жели слогу, јединство, али изнад свега жели да сви Срби, без обзира где живе буду сигурни, мирни, заштићени и да не буду једини народ у Европи, једини народ на свету, који мора да се бори за своје право да говори својим језиком, пише својим писмом и да се моли у својим црквама", рекао је министар Вулин.
 
"Срби заслужују да се на њих односе људска права као и на сваки други народ и не заслужују да се боре за оно што сами у својој земљи дају свакоме са задовољством и на понос. Желим да мислимо на све Србе, желим да мислимо на све људе, желим данас да будемо јединствени, сложни, желим да се окупимо око свог народа и сачувамо своју земљу, своју Србију, једину и вољену", поручио је министар Вулин.