Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.01.2020.

Министар Вулин: Стандард припадника Војске Србије и даље наш приоритет




Министар одбране Александар Вулин, у присуству заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, уручио је кључеве од 27 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Великој ратној сали Старог Генералштаба.

Министар Вулин је, након свечаности доделе кључева, истакао да Министарство одбране и Војска Србије брину о својој земљи и о безбедности свих грађана Србије, али имају и обавезу да брину о стандарду и квалитету живота свих својих припадника.

- Свако ко веже своју судбину, свој живот и своју будућност за Министарство одбране и Војску Србије има разлога да се нада и да верује да ће његове институције, да ће његова Војска и Министарство одбране водити рачуна и о њему и о његовој породици. Иницијатива председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о становима за припаднике свих служби безбедности је нешто што се није дешавало деценијама уназад. За нас то много значи и сваки стан који поделимо и сваки стан који смо поделили је стан који смо дали једном задовољном, сигурном човеку, човеку који брине о свима нама – нагласио је министар Вулин.

- Војска Србије ће и у овој години настојати да учини све што је могуће да се квалитет живота њених припадника поправи - да делимо станове, да повећавамо плате и дневнице и да учинимо све што можемо да живот у Војсци Србије буде бољи, да буде успешнији, а сви ови људи се свакога дана одужују својој земљи и свом народу својом бригом и својим радом и огромном посвећеношћу и пожртвованошћу. Ова земља може да буде мирна, безбедна и сигурна, јер о њој и у овој години има ко да брине – поручио је министар Вулин.
Заставник Бобан Павловић припадник 204. ваздухопловне бригаде добио је трособан стан у Панчеву, а данашњи свечани тренутак поделио је са члановима своје породице супругом Маријаном, сином Борисом и ћерком Аном.

- Задовољан сам станом у коме ћемо да се скућимо после 25 година чекања на стан. Добили смо стан од 77 квадрата и то је био леп новогодишњи поклон – истиче заставник Павловић додајући да за његову породицу нови стан значи да су главни животни проблем решили.

У Новој години у нови стан ће се уселити и старији водник прве класе Душан Угреновић, припадник 126. бригаде ВОЈИН.

- Добио сам трособан стан од 76 квадрата у насељу „Тамиш капије“ у Панчеву. У стану ћемо живету супруга и ја, са сином и ћерком. Презадовољни смо јер смо 27 година чекали стан – истакао је старији водник Угреновић, а задовољство новим станом дели и супруга Гордана истичући да је изузетно леп осећај да после толико година њихово стамбено питање буде решено.

Један од 27 кључева који су данас уручени активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије припао је и војном службенику Борку Обрадовићу, психологу, запосленом на батајничком аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“, који је на служби у систему одбране 35 година.

- На стан чекам од 1991. године. Било је тешких тренутака и доста пресељења, али што каже наш народ „Стрпљен - спашен“, па смо дочекали и овај тренутак који је за све нас овде и наше породице један од најсрећнијих дана у животу – истакао је Обрадовић који ће се ускоро уселити у трособан стан од 80 квадрата, у Панчеву, у насељу „Тамиш капије“, за који каже да га чини задовољним и да ће моћи безбрижно да дочека пензију, са супругом и синовима.