Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
03.10.2019.

Ревијална утакмица некадашњих репрезентативаца и припадника Министарства одбране и Војске Србије




Некадашњи репрезентативци и професионални кошаркаши Републике Србије одиграли су данас ревијалну утакмицу са припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Спортском центру Војне академије.

Утакмици и данашњем обиласку Спортског центра присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић.



Пре него што су одмерили снаге на терену међу кошевима, кошаркаши су обишли и Пиштољску стрељану, у којој се припадници Војске Србије припремају за такмичења у стрељаштву, на којима постижу запажене резултате. Већ познати по прецизном шуту, током посете Пиштољској стрељани, наши кошаркаши имали су прилику да провере своју прецизност и у руковању оружјем.

Међу кошаркашима који су данас посетили Војну академију био је и Марко Кешељ који је након утакмице истакао да је провео узбудљив дан на Академији.

- Имали смо прилику да присуствујемо гађању, где су нам стручни људи показали како се рукује ватреним оружјем. Али, после тога смо прешли у спортску дворану, на "наш терен", где смо имали ту част да одиграмо утакмицу пред кадетима Војне академије, где је наш тим већ мало боље погађао. Резултат је био у другом плану, добро смо се забавили, и провели смо један изузетно леп дан – истакао је Кешељ додајући да су се припадници Министарства одбране представили као добри борци и да су показали оно што их је увек красило – да никада не одустају.

Веома лепе утиске са данашњег сусрета понео је и кошаркаш Никола Драговић, који је захвалио на гостопримству припадницима Војне академије.

- Први пут сам био у стрељани, и баш сам био одувшевљен што сам присуствовао гађањима и на симулатору – истакао је Драговић додајући да су се у стрељани припадници Министарства одбране и Војске Србије показали на свом терену, а да су током утакмице показали да су добри и срчани спортисти.

Уз Кешеља и Драговића, на терену су своје умеће данас показали и Ненад Крстић, Иван Паунић, Лука Митровић, Марко Рибић и Немања Протић.

Говорећи о утисцима са данашњег сусрета у име екипе Министарства одбране и Војске Србије, заставник прве класе Ненад Пантош изразио је велико задовољство у своје и у име својих колега што су некадашњи репрезантативци и професионални кошаркаши својим присуством увеличали овај сусрет.

- Прво смо ми у нашој спортској стрељани покушали да дочарамо наше умеће у вештинама спортског стрељаштва, а после тога су репрезантативци и њихове колеге нама дочарале своје вештине током утакмице. Питање победника овог пута није било у првом плану, била је фер и коректна борба - истакао је заставник Пантош додајући да му је драго да је током утакмице владала изузетна атмосфера.

Он је, такође, захвалио нашим кошаркашима што су издвојили време и дали допринос да се данашње спортско дружење и одржи, као и министру Вулину који је иницирао ту активност и препознао значај спорта у Министарству одбране и Војсци Србије.

- Желео бих да се овакви ревијални скупови и у другим спортовима одржавају и у већем броју, и надам се да ћемо имати све више успеха и да ће се на овај начин још више популаризовати спорт у војсци, а цивилним структурама приближити Министарство одбране и Војска Србије – поручио је заставник Пантош.

Играче обе екипе су са трибина бодрили кадети Војне академије, који су након утакмице имали прилику да се фотографишу и друже са својим омиљеним спортистима.