Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.07.2019.

Министар Вулин: Грађани Србије имају поверења у војно здравство




Министар одбране Александар Вулин посетио је Војномедицински центар Карабурма у коме су данас, у оквиру акције Министарства одбране поводом обележавања предстојећег Дана Санитетске службе и 180 година српског војног санитета, организовани бесплатни лекарски прегледи за све грађане.
- Данас се у војним болницама у Новом Саду, Нишу и Београду врше бесплатни здравствени прегледи. То је наш начин да као војска покажемо свим грађанима Србије да смо ту због њих, да је свако улагање у Војску Србије улагање у квалитет живота сваког од нас. Свако ко је припадник Војске Србије зна да му је највиши и најважнији задатак да чува безбедност и сигурност наше земље, али припадници нашег војног санитета су ту да увек помогну сваком од нас да будемо здравији, да се боље осећамо, да препознамо шта нас мучи и наравно, да то сви заједно и лечимо.

Министар Вулин поручује да је 180 година војног санитета велики јубилеј и да је поверење грађана тамо где је и Војска Србије.

- Војно здравство ужива велико поверење грађана Србије. Веома сам поносан на све припаднике војног здравства, захвалан грађанима Србије што разумеју, препознају, што толико поштују и воле своју војску па и наше војно здравство – нагласио је министар Вулин.
Управник Центра војномедицинских установа Београд пуковник Славољуб Сталетовић истакао је да је одзив грађана за бесплатне лекарске прегледе, баш као и раније, изузетан. Очекује да ће у Војномедицинском центру Карабурма данас бити прегледано око 200 пацијената, што је и максимум те установе.

Пуковник Сталетовић је захвалио грађанима на изузетном поверењу које указују сваке године и подсетио да је данас на раполагању широк спектар специјалистичких прегледа, тј. прегледи интернисте, кардиолога, офталмолога, дерматовенеролога, гинеколога, пулмолога, радиолога, оториноларинголога, специјалисте физикалне медицине и биохемичара.

За специјалистичке прегледе у Војномедицинском центру Карабурма, Војној болници Ниш и Војној болници Нови Сад било је омогућено пријављивање свим заинтересованим грађанима, укључујући и оне који немају здравствено осигурање.

Професор у пензији Радоје Шљиванчанин дошао је данас на контролни преглед. За прегледе каже да су добро осмишљени и организовани и да се не чека много.

- Могу да кажем да је за сваку похвалу Министарство одбране које је организовало ову акцију, односно војно здравство које спроводи акцију. Сматрам да је то добро за све наше грађане – истиче Шљиванчанин и додаје да је опште стање у здравству, у односу на раније, све боље.
Илинка Војводић наглашава да гаји велико поверење према војном здравству и да је веома захвална због акције бесплатних лекарских прегледа, јер како каже данас ће бити прегледана бесплатно, уместо да плати преглед, како је раније планирала.

Задовољсто радом особља у Војномедицинском центру Карабурма није крио ни Драган Николић, коме је ово други пут да долази на бесплатан лекарски преглед у војно-здравствену установу.

- Захваљујем Министарству одбране које је омогућило овакве услуге. Мислим да би требале бити чешће, јер има доста људи који би желели да се то обави пошто се много чека у домовима здравља и клиничким центрима – рекао је Николић.

У пратњи министра одбране, за време данашњег обиласка Војномедицинског центра Карабурма, били су државни секретар Бојан Јоцић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић.