Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.08.2018.

Сусрет министра одбране и министарке иностраних послова и регионалних интеграција Гане




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са министарком иностраних послова и регионалних интеграција Републике Гане Ширли Ајоркор Бочвеј у Малој ратној сали Старог генералштаба, где су разговарали о унапређењу досадашње сарадње.



Током данашњег сусрета наглашена је важност закључења Споразума о сарадњи у области одбране, као правног оквира за успостављање и развој билатералне војне сарадње између двеју земаља, а да се капацитети за то огледају у области војноекономске, војнообразовне и војномедицинске сарадње.

Министар Вулин је, током разговора, истакао принципијелну позицију Србије у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова и нагласио да Србија остаје чврсто при ставу да је потребно стриктно поштовати одредбе Резолуције 1244 СБ УН и да је КФОР најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији КиМ и једини партнер Војсци Србије у обезбеђивању административне линије.



Министар одбране је, такође, нагласио и да Република Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима.