Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.07.2018.

Министар Вулин: Захваљујући председнику Вучићу Србији су у Кини отворена сва врата




 
- Потпредседник Централне војне комисије, која је у Кини најважнији орган када је у питању управљање Народноослободилачком војском Кине, изразио је пуну подршку даљој сарадњи између наших војски и обећао да ће се лично заложити да се Србији и више помогне него до сада у свим областима - од обуке до средстава, изјавио је изасланик председника Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин, који се састао са потпредседником Централне војне комисије генералом Џанг Јоусјиаом.
 


- Све може да буде на располагању нашој земљи. Захваљујући изузетним односима које је председник Србије Александар Вучић успоставио са председником Кине Си Ђинпингом ми овде имамо свуда отворена врата, изјавио је министар Вулин.
 
Он је кинеске домаћине обавестио о развоју разговора и преговора које Србија води у Бриселу.
 
- Још једном сам подвукао да је за нас војска Косова апсолутно неприхватљива, као и свако кршење Резолуције 1244, за шта сам добио пуну подршку наших домаћина. И они сматрају да ништа што није у складу са Резолуцијом 1244 не сме и не може да се деси на простору Косова и Метохије, истакао је министар Вулин.
 


Овом приликом домаћини су упутили позив министру Вулину за учешће на међународном безбедносном форуму који се одржава ове године у октобру у Кини.
 
Министар одбране НР Кине и потпредседник Централне војне комисије прихватили су позив министра Вулина да посете Србију у наредном периоду.