Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.04.2018.

Признање министру одбране




Поводом пете годишњице од формирања Академије за националну безбедност данас су у амфитеатру те високообразовне установе уручена признања појединцима и институцијама са којима је Академија у протеклом периоду имала добру сарадњу.

Министру одбране Александру Вулину највише признање – Грб Академије, уручио је Директор Академије за националну безбедност др Драган Симеуновић, истакавши да је Министарство одбране од формирања Академије ту да својим искуством и знањем помогне у њеном развоју.



Директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, који је према речима Симеуновића изузетно заслужан за данашњи положај Академије, добитник је истог признања.

Велику плакету Академије за националну безбедност добили су ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна, директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Петар Цветковић, као и пуковник Слободан Кисић из Универзитета одбране. Осим припадника Министарства одбране, Велику плакету за сарадњу добио је и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.



Честитајући празник свим припадницима Академије за националну безбедност, директор БИА Братислав Гашић подсетио је да без свесрдне помоћи председника Републике Србије Александра Вучића, као и ангажовања претходних директора, али и предавача на Академији, данас не би имали младе људе који се школују под будним оком искусних припадника БИА.



– Људи су највеће богатство Агенције. На нама је да им омогућимо да искажу своје знање и квалитете, рекао је он изразивши уверење да ће наредне године студенти Академије имати још боље услове за рад.

Влада Србије је 2013. године донела одлуку о оснивању Академије за националну безбедност као високошколске установе од националног значаја која од тада школује део кадра БИА.