Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.04.2018.

Priznanje ministru odbrane




Povodom pete godišnjice od formiranja Akademije za nacionalnu bezbednost danas su u amfiteatru te visokoobrazovne ustanove uručena priznanja pojedincima i institucijama sa kojima je Akademija u proteklom periodu imala dobru saradnju.

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu najviše priznanje – Grb Akademije, uručio je Direktor Akademije za nacionalnu bezbednost dr Dragan Simeunović, istakavši da je Ministarstvo odbrane od formiranja Akademije tu da svojim iskustvom i znanjem pomogne u njenom razvoju.



Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, koji je prema rečima Simeunovića izuzetno zaslužan za današnji položaj Akademije, dobitnik je istog priznanja.

Veliku plaketu Akademije za nacionalnu bezbednost dobili su rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković, kao i pukovnik Slobodan Kisić iz Univerziteta odbrane. Osim pripadnika Ministarstva odbrane, Veliku plaketu za saradnju dobio je i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.



Čestitajući praznik svim pripadnicima Akademije za nacionalnu bezbednost, direktor BIA Bratislav Gašić podsetio je da bez svesrdne pomoći predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i angažovanja prethodnih direktora, ali i predavača na Akademiji, danas ne bi imali mlade ljude koji se školuju pod budnim okom iskusnih pripadnika BIA.



– Ljudi su najveće bogatstvo Agencije. Na nama je da im omogućimo da iskažu svoje znanje i kvalitete, rekao je on izrazivši uverenje da će naredne godine studenti Akademije imati još bolje uslove za rad.

Vlada Srbije je 2013. godine donela odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost kao visokoškolske ustanove od nacionalnog značaja koja od tada školuje deo kadra BIA.