Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.11.2017.

Министар Вулин са војним спортистима на такмичењу у Мађарској



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас церемонији затварања и доделе медаља на „57. светском војном првенству у дициплини cross –country“ у организацији Делегације Министарства одбране Мађарске при CISM које се одржава у војном рекреативном центру у месту Балатонакаратја на језеру Балатон у Мађарској.
 
У оквиру церемоније, министар Вулин уручио је медаље победницама у женској категорији, у појединачној и екипној конкуренцији, које су оствариле најбоље резултате у категорији „Womens cross“. Победницима осталих категорија, медаље је уручио министар одбране Мађарске Иштван Шимичко.
 /multimedia/image/2017/novembar/05/BAN_7346.JPG
Непосредно пре церемоније, министар Вулин се сусрео са нашим војним спортистима који су му пренели утиске са такмичења и презентовали резултате.
 
Спортску екипу Министарства одбране и Војске Србије на овом међународном војном такмичењу, које се одржава од 3. до 7. новембра, чинили су, у дисциплини „Long cross“ капетан Блажо Максимовић, водник Бојан Драгојловић, десетари Мирослав Марковић и Мирко Станковић, и разводник Ђуро Борбељ, а у дисциплини „Women short cross“ поручник Невена Јовановић, десетар Наташа Ћулафић и војни службеник Ивана Петровић.
 
Најбоље време постигли су, у мушкој конкуренцији разводник Ђуро Борбељ дошавши на циљ за 39 минута и 31 секунду, а у женској поручник Невена Јовановић која је трку истрчала за 17 минута и 19 секунди.
 
Под слоганом „Friendship Through Sport”, Међународни савет за војне спортове (CISM) окупља оружане снаге 133 земаља света, на темељима идеје о успостављању мирног и безбедног света и мисијом да се припадници оружаних снага широм света боре и надмећу на спортском уместо бојном пољу. Република Србија је 2003. године примљена као 127. чланица те организације, са циљем да партиципира у одрживом развоју светског мира и унапређивању међуармијске сарадње, поверења и помирења у региону кроз спорт.
 
Данашњем сусрету су присуствовали и шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) бригадни генерал Синиша Радовић и начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац.