Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
05.11.2017.

Ministar Vulin sa vojnim sportistima na takmičenju u Mađarskoj



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas ceremoniji zatvaranja i dodele medalja na „57. svetskom vojnom prvenstvu u diciplini cross –country“ u organizaciji Delegacije Ministarstva odbrane Mađarske pri CISM koje se održava u vojnom rekreativnom centru u mestu Balatonakaratja na jezeru Balaton u Mađarskoj.
 
U okviru ceremonije, ministar Vulin uručio je medalje pobednicama u ženskoj kategoriji, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, koje su ostvarile najbolje rezultate u kategoriji „Womens cross“. Pobednicima ostalih kategorija, medalje je uručio ministar odbrane Mađarske Ištvan Šimičko.
 /multimedia/image/2017/novembar/05/BAN_7346.JPG
Neposredno pre ceremonije, ministar Vulin se susreo sa našim vojnim sportistima koji su mu preneli utiske sa takmičenja i prezentovali rezultate.
 
Sportsku ekipu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na ovom međunarodnom vojnom takmičenju, koje se održava od 3. do 7. novembra, činili su, u disciplini „Long cross“ kapetan Blažo Maksimović, vodnik Bojan Dragojlović, desetari Miroslav Marković i Mirko Stanković, i razvodnik Đuro Borbelj, a u disciplini „Women short cross“ poručnik Nevena Jovanović, desetar Nataša Ćulafić i vojni službenik Ivana Petrović.
 
Najbolje vreme postigli su, u muškoj konkurenciji razvodnik Đuro Borbelj došavši na cilj za 39 minuta i 31 sekundu, a u ženskoj poručnik Nevena Jovanović koja je trku istrčala za 17 minuta i 19 sekundi.
 
Pod sloganom „Friendship Through Sport”, Međunarodni savet za vojne sportove (CISM) okuplja oružane snage 133 zemalja sveta, na temeljima ideje o uspostavljanju mirnog i bezbednog sveta i misijom da se pripadnici oružanih snaga širom sveta bore i nadmeću na sportskom umesto bojnom polju. Republika Srbija je 2003. godine primljena kao 127. članica te organizacije, sa ciljem da participira u održivom razvoju svetskog mira i unapređivanju međuarmijske saradnje, poverenja i pomirenja u regionu kroz sport.
 
Današnjem susretu su prisustvovali i šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac.