Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
23.10.2017.

Министар одбране посетио компанију „Берета“ у Милану




У оквиру званичне посете Италији, министар одбране Александар Вулин посетио је данас компанију „Берета“ у Милану, реномираног светског произвођача оружја и војне опреме, ради сагледавања могућности за успостављање сарадње са фабрикама српске одбрамбене индустрије.

Министар је обишао погоне компаније „Берета“, упознао се са производним програмом и сусрео са власником Франком Беретом.

- „Берета“ је један од већих произвођача оружја у Европи и свету и свакако да се ради о компанији од које можемо да научимо пуно о технологији и наступу на трећим тржиштима. „Берета“ је веома заинтересована за поједине фабрике наше одбрамбене индустрије  и договорили смо да до краја године, када будемо донели закон о улагању у нашу одбрамену индустрију, да би омогућили и странцима да у њу улажу, будемо далеко конкретнији и да добијемо конкретне понуде од те компаније, али и да имамо конкретне понуде са наше стране, рекао је министар одбране.

Он је оценио да је реч о одличној прилици за улагање, јер „када Берета дође у неку земљу, када отпочне са производњом, то је сигнал за све светске произвођаче да и они буду ту“.

- Компанија „Берета“ заинтересована је и за сарадњу са нашом Заставом. Наравно, Крагујевац је град који добро познаје Италију, Италија добро познаје Крагујевац. Они су јако задовољни нашим људским капацитетима, дакле, вештином наших мајстора и  инвентивношћу наших инжењера. Потребна су улагања у одређене нове производне процесе, који нама у овом тренутку недостају. Такође, заинтересовани су и за поједине фабрике наше муниције. Очигледно постоји простор за међусобну сарадњу, и оног момента када будемо могли да и законски уредимо ову област, што ћемо урадити до краја године, можемо са сигурношћу очекивати да ће „Берета“ бити део нашег тржишта и да ћемо моћи да разговарамо са њима и о конкретним улагањима, поручио је министар Вулин.

Министар Вулин посетиће сутра и италијанску компанију „Леонардо“ са седиштем у Риму.