Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.09.2017.

Положени венци на споменик Сенћанској бици



Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Сенти са  председником Мађарске Јаношем Адером поводом обележавања 320 година од Битке код Сенте.

Током сусрета делегација, председник Вучић захвалио је Мађарској на подршци европском путу Србије и изразио задовољство успешним развојем односа Србије и Мађарске, нагласивши да су политички, економски и културни односи двеју земаља на високом нивоу.
 
"Стабилност и успешан развој односа Србије и Мађарске су у приоритетном интересу обеју земаља. Од јануара до јула 2017. године робна размена достигла је 818,7 милиона евра, што указује на пораст поверења пословног света у обе земље", истакао је председник Вучић. Он је нагласио да у Србији постоји повољно и стимулативно пословно окружење и сигурност за инвеститоре, као и да су мађарска улагања и учешће мађарских компанија у заједничким пројектима добродошли. Председник Вучић је додао да је интензивирање сарадње двеју земаља могуће у областима инфраструктуре, саобраћаја, енергетике, пољопривреде, водопривреде, телекомуникација, туризма и прекограничне сарадње.
 
Председник Адер је истакао да су билатерални односи на највишем нивоу и  да се политички дијалог и лични односи руководстава двеју земаља константно унапређују, истакавши да заслуга за унапређење тих односа у великој мери припада председнику Вучићу. „Мађарска подржава улазак Србије у ЕУ и спремна је да своја искуства у преговорима са ЕУ подели са Србијом“, нагласио је мађарски председник.

Након сусрета, председници Александар Вучић и Јанош Адер положили су венце на Споменик јунацима Сенћанске битке.