Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
29.08.2017.

Стрелиште Вртогош приоритетан објекат војне инфраструктуре



Одговарајући на новинарско питање о актуелним радовима на стрелишту Вртогош и сарадњи са Националном гардом Охаја, министар Вулин је изјавио да је Вртогош један од приоритетних објеката војне инфраструктуре, односно за повећавање наших оперативних капацитета за обуку и за наставу, који се завршава.

- Када завршимо Вртогош онда ћемо моћи да кажемо да је база „Југ“ сигурно регионални центар за обуке, нарочито када су у питању мировне операције. У Вртогош смо до сада уложили неких 59,7 милиона динара и уложићемо још 212 милиона динара. Желим да се захвалим оружаним снагама САД које су нам обезбедилe донацију од око 900.000 долара. Када завршимо Вртогош, наша војска ће моћи да увежбава гађање на свим пешадијским калибрима, увежбаваће гађање из конвоја, а биће тамо и мини полигон за оклопне јединице, моћи ће да се увежбава и гађање из ручних ракетних бацача. Када завршимо Вртогош, који нам је веома важан, моћи ћемо да кажемо да је ниво наше могућности за обуку јединица значајно повећан – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, рок за завршетак радова на стрелишту Вртогош је 2018. година и до сада се поштује динамика радова.