Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
19.07.2017.

Министар одбране у Југоимпорту



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са руководством  Ј.П. Југоимпорт СДПР. На састанку је било речи о стању у Југоимпорту и Одбрамбеној индустрији Србије, резултатима и плановима за наредни период.
 mod
Министар одбране и руководство Југоимпорта разговарали су о текућој сарадњи, инвестиционим пројектима тог предузећа у својим зависним предузећима и заједно са предузећима Одбрамбене индустрије Србије које контролише Министарство одбране.
 
Током састанка, министар  одбране је рекао да је Одлуком Владе издвојено укупно око 49,9 милиона евра инвестиција ради модернизације и унапређења производних и ремонтних капацитета српске одбрамбене индустрије, те се потпуном реализацијом инвестиција Републике Србије и сопствених улагања привредних друштава очекује даље унапређење капацитета.
 
Вулин је нагласио да се у периоду од 2018. до 2020. године очекује раст годишње продајне способности на око 780 милиона долара, што је од великог значаја и за Југоимпорт који је један од највећих извозника наоружања и војне опреме.
 
Руководство Југимпорта обавестило је министра одбране о току својих инвестиција у Узићима, Великој Плани, Ковачком центру у Ваљеву, као и о стању у другим ковачким и ливачким капацитетима.
 
Министар Вулин и руководство Југоимпорта су се сагласили да је веома значајно даље улагање у фабрику Утва и српску ваздухопловну индустрију уопште.
 
У складу са посебним одлукама Владе, предузеће  Југоимпорт СДПР остварује успешну сарадњу у обезбеђењу услуга извоза и увоза наоружања и војне опреме за потребе Министарства одбране и Војске Србије, развија и производи више система који се уводе у наоружање и војну опрему Војске Србије.
 
Напомињемо да је у претходном периоду Југоимпорт  Војсци Србије донирао значајне системе наоружања и војне опреме.