Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
22.06.2017.

Министар одбране дочекао казахстанску делегацијуМинистар одбране Зоран Ђорђевић дочекао је министра одбрамбене и аерокосмичке индустрије Републике Казахстан Беибута Атамкулова Бакировича, вечерас на аеродрому „Никола Тесла“. mod
Mинистар Атамкулов jе у казахстанској делегацији која ће присуствовати свечаном пријему поводом преузимања дужности председника Републике Србије Александра Вучића, који се сутра одржава у Пaлaти Србиja.
 
Планирано је да се у току сутрашњег дана  двојица министара састану како би разговарали о могућности за потписивање Меморандума о разумевању у области војно-техничке сарадње, за шта је иницијатива покренута приликом претходног сусрета министарских делегација Србије и Казахстана. Тада је констатовано да  постоји простор за унапређење сарадње двеју земаља у области одбране, са нагласком на војно-економској и војно-техничкој сарадњи.
 
Имајући такве могућности у виду, на састанку ће бити речи и о детаљима припреме за посету министра одбране Зорана Ђорђевића Републици Казахстан.