Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
22.06.2017.

Ministar odbrane dočekao kazahstansku delegacijuMinistar odbrane Zoran Đorđević dočekao je ministra odbrambene i aerokosmičke industrije Republike Kazahstan Beibuta Atamkulova Bakiroviča, večeras na aerodromu „Nikola Tesla“. mod
Ministar Atamkulov je u kazahstanskoj delegaciji koja će prisustvovati svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji se sutra održava u Palati Srbija.
 
Planirano je da se u toku sutrašnjeg dana  dvojica ministara sastanu kako bi razgovarali o mogućnosti za potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti vojno-tehničke saradnje, za šta je inicijativa pokrenuta prilikom prethodnog susreta ministarskih delegacija Srbije i Kazahstana. Tada je konstatovano da  postoji prostor za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, sa naglaskom na vojno-ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji.
 
Imajući takve mogućnosti u vidu, na sastanku će biti reči i o detaljima pripreme za posetu ministra odbrane Zorana Đorđevića Republici Kazahstan.