Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.05.2017.

Предавање министра одбране на Дипломатској академији



Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас предавање на Дипломатској академији Министарства спољних послова.

 
Теме данашњег предавања биле су организација, надлежности и значај Министарства одбране и Војске Србије, војна дипломатија и међународна војна сарадња, као и безбедносни изазови и претње са којима се Република Србија суочава.
 
Министар одбране представио је широк дијапазон надлежности и сложеност свих задатака које се свакодневно извршавају у Министарству одбране и Војсци Србије. Ђорђевић је нагласио да истраживања јавног мњења потврђују да Министарство одбране и Војска Србије уживају највеће поверење грађана Србије, управо захваљујући преданом раду свих припадника система одбране и успешном извршењу задатака из све три мисије Војске Србије.
 
Полазници Дипломатске академије имали су прилику да министру Ђорђевићу постављају питања те их је највише занимало које мере у борби против тероризма Министарство одбране спроводи као и како на Србију утиче проблем мигрантске кризе, затим каква је међународна војна сарадња са земљама у региону,  да ли ће бити враћено редовно служење војног рока и који су капацитети и извозни потенцијали Одбрамбене индустрије Србије .
 
Такође, министар одбране осврнуо се и на недавни приказ „Челик 2017“ одржан на полигону Никинци поводом обележавања Дана Војске Србије, Дана победе и Дана Европе. Он је истакао добру сарадњу наше војске и полиције, приказане и у Никинцима и током свакодневних ангажовања заједничких војно-полицијских снага на обезбеђењу државне границе.