Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.04.2017.

Променадни дефилеи војних оркестара поводом Дана Војске



Обележавању сутрашњег празника - Дана Војске Србије, прикључили су се и Војни оркестар Ниш и Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије променадним дефилеима улицама Ниша и Београда.

Дефиле Војног оркестра Ниш отпочео је наступом на Тргу Краља Милана, након чега је настављен у Обреновићевој улици и на Тргу Краља Александра, а грађани Ниша имали су прилику да уживају у маршевима и корачницама „Марш на Дрину“, „Моја домовина“, „Војвода Степа Степановић“, „Александар Први“, „Милан Обреновић“ и бројним другим. Диригент војног оркестра био је капетан Дејан Ђорђевић.

Defile vojnog orkestra
Променадни дефиле у Београду  почео је на улазу у Кнез Михајлову улицу, извођењем најчувеније српске корачнице, „Марш на Дрину“. Током дефилеа, на неколико тачака, Репрезентативни оркестар Гарде је извео још седам композиција. Шетачи у Кнез Михајловој имали су прилике да уживају у маршевима посвећеним великим владарима Србије, Милошу Обреновићу, Петру I Карађорђевићу, краљевима Милану и Александру, али је гардијски оркестар показао да су им блиске и мало лакше ноте, извођењем џез и поп композиција попут Saint Louis Blues-a, Superstition, измамивши громке аплаузе публике. Није изостало ни марширање малишана, нити прављење видео снимака за успомену на то атрактивно дешавање.
 
Свечани дефиле је завршен пред Калемегданом, поновним извођењем „Марша на Дрину“.