Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
18.04.2017.

Предавање амбасадора Чепурина на Војној академији



Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин одржао је данас на Војној Академији предавање „Руско-српски односи и погледи Руске Федерације на безбедносне ризике и претње у свету и региону Балкана“ полазницима Школе националне одбране.
 Предавање амбасадора Чепурина на Војној академији
У оквиру предавања, амбасадор Чепурин се посебно осврнуо на актуелну безбедносну ситуацију и процесе који обележавају свет у деценији за нама.
 
- Свет се, без сумње, из године у годину значајно мења, што привлачи интересовање оних који се баве политиком. Неки проблеми се решавају, а други стварају и тако је било одувек. Имајући у виду садашњи тренутак, могу да изведем закључак да је завршено доба биполарног света које је трајало скоро током читавог двадесетог века. Сада је јасно да ова ситуација хладног рата и биполарног супротстављања више није могућа, што је умногоме показао развој ситуације у Украјини - нагласио је амбасадор Чепурин.

Предавање амбасадора Чепурина на Војној академији 
У наставку предавања, Чепурин је говорио и о трендовима у економској политици великих сила, изазовима са којима се суочава Европска унија данас, као и о ширем контексту сукоба у Сирији.