Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
08.03.2017.

Министар Ђорђевић са министром спољних послова Еритреје



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са министром спољних послова Државе Еритреје Османом Мохамедом Салехом, који се налази у званичној посети Републици Србији. Том приликом се захвалио на принципијелној подршци Државе Еритреје легитимним напорима Србије на очувању свог суверенитета и територијалног интегритета.
 
Саговорници су разменили мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, а министар Салех је упознат са актуелном позицијом и ставовима званичног Београда о питањима значајним за Србију, процесом приступања ЕУ, ангажовањем припадника МО и ВС у мултинационалним операцијама, као и активностима и резултатима Заједничких снага војске и полиције на спречавању прелазака и кријумчарења илегалних миграната на територију Србије.
 
С обзиром на то да је Република Србија лидер у региону у области војног образовања, као и да поседује огромно искуство и значајне капацитете у области војне медицине, констатовано је да су то области у којима је могуће реализовати билатералну војну сарадњу две земље.
 
Такође, министар Ђорђевић је истакао потребу усаглашавања и потписивања општег споразума у области одбране, као формално-правног оквира за развој будуће билатералне војне сарадње.