Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
08.03.2017.

Ministar Đorđević sa ministrom spoljnih poslova Eritreje



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Države Eritreje Osmanom Mohamedom Salehom, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Tom prilikom se zahvalio na principijelnoj podršci Države Eritreje legitimnim naporima Srbije na očuvanju svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.
 
Sagovornici su razmenili mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, a ministar Saleh je upoznat sa aktuelnom pozicijom i stavovima zvaničnog Beograda o pitanjima značajnim za Srbiju, procesom pristupanja EU, angažovanjem pripadnika MO i VS u multinacionalnim operacijama, kao i aktivnostima i rezultatima Zajedničkih snaga vojske i policije na sprečavanju prelazaka i krijumčarenja ilegalnih migranata na teritoriju Srbije.
 
S obzirom na to da je Republika Srbija lider u regionu u oblasti vojnog obrazovanja, kao i da poseduje ogromno iskustvo i značajne kapacitete u oblasti vojne medicine, konstatovano je da su to oblasti u kojima je moguće realizovati bilateralnu vojnu saradnju dve zemlje.
 
Takođe, ministar Đorđević je istakao potrebu usaglašavanja i potpisivanja opšteg sporazuma u oblasti odbrane, kao formalno-pravnog okvira za razvoj buduće bilateralne vojne saradnje.