Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
06.03.2017.

Састанак Радне групе за нормализацију ваздушног саобраћаја




Министар одбране Зоран Ђорђевић руководио је данас састанком Радне група за питања нормализације ваздушног саобраћаја изнад Покрајине Косово и Метохија.

На састанку је било речи о прецизирању детаља у вези са предлогом платформе за преговоре која треба да буде представљена Влади Републике Србије, а о актуелним питањима из надлежности радне групе, разговараће се у Србији и Бриселу.

Уз експерте из Министарства одбране и Војске Србије, радну групу чине и експерти из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларије за коородинационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама у Приштини, Директората цивилног ваздухопловства и Агенције за контролу лета Србије и Црне Горе.

Влада Републике Србије оформила је радну групу коју предводи министар одбране Зоран Ђорђевић и која сe бави питањима нормализације ваздушног саобраћаја за цивилне летове изнад Покрајине Косово и Метохија, укључујући и поновно успостављање авио линије Београд-Приштина.