Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
06.03.2017.

Sastanak Radne grupe za normalizaciju vazdušnog saobraćaja




Ministar odbrane Zoran Đorđević rukovodio je danas sastankom Radne grupa za pitanja normalizacije vazdušnog saobraćaja iznad Pokrajine Kosovo i Metohija.

Na sastanku je bilo reči o preciziranju detalja u vezi sa predlogom platforme za pregovore koja treba da bude predstavljena Vladi Republike Srbije, a o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti radne grupe, razgovaraće se u Srbiji i Briselu.

Uz eksperte iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, radnu grupu čine i eksperti iz Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kancelarije za koorodinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Agencije za kontrolu leta Srbije i Crne Gore.

Vlada Republike Srbije oformila je radnu grupu koju predvodi ministar odbrane Zoran Đorđević i koja se bavi pitanjima normalizacije vazdušnog saobraćaja za civilne letove iznad Pokrajine Kosovo i Metohija, uključujući i ponovno uspostavljanje avio linije Beograd-Priština.